Potten en hangende potten bewateren

Potten en hangende potten bewateren

Het bewateren van potten en hangende potten is niet meteen een van de moeilijkste taken om onder de knie te krijgen in de tuin, maar als u uw planten correct bewatert, krijgt u sterke, gezond bloeiende planten.

De meerderheid van de planten hebben graag vochtige grond die constant vochtig, maar niet nat is. Maar sommige planten geven de voorkeur aan veel drogere omstandigheden. Sommige planten overleven wanneer ze een beetje droog worden, terwijl andere planten zelfs liever veel drogere omstandigheden hebben. Neem de tijd om de behoeften van elke plant te leren kennen zodat u ze niet te veel of te weinig water geeft.

Het is belangrijk dat u het vochtgehalte in het oog houdt. Soms kunt u zich laten misleiden door een laagje droge grond op het oppervlak, maar wanneer u wat dieper graaft ziet u dat de grond eigenlijk nog steeds vrij vochtig is.

Tijdens het bewateren dient u ervoor te zorgen dat u alleen de grond bewatert en niet de bladeren aangezien dit ervoor zorgt dat de plant al het water dat het nodig heeft via de wortels krijgt.


Bewateren met groot bereik

Bij het bewateren van hangende potten met groot bereik, kunt u een  lans gebruiken om het werk eenvoudiger te maken, zonder dat u zich hoeft te strekken. U kunt de lans ook gebruiken om potten te bewateren zonder dat u zich hoeft te buigen en u kunt de planten bewateren waar ze het water nodig hebben.


Easy Drip-systeen

Voor de ultieme bewatering zonder gedoe Easy Drip-systeem kan worden ingesteld om uw potten en manden snel en eenvoudig water te geven.  Als u een Easy Drip-systeem aan een van onze slimme controllers koppelt, kunt u automatisch uw tuin dagelijks bewateren op het beste tijdstip voor uw planten.

Met onze Cloud Controller kunt u zelfs met uw mobiele telefoon uw tuin bewateren (IOS en Android) en een bewateringsschema bijwerken als het weer verandert.


Langdurige bewatering

Vergeet niet om planten goed, lang water te geven. Een goede graadmeter voor of ze genoeg hebben gekregen is wanneer er water begint te verschijnen vanaf de bodem van de pot of hangende pot. Als alleen de bovenkant van de grond water krijgt, zullen de wortels slechts beperkt groeien. Flinke bewatering zorgt ervoor dat alle grond voldoende water krijgt en zorgt ervoor dat de wortels verder naar beneden groeien. Dit zal er op zijn beurt voor zorgen dat uw planten sterker en gezonder worden..

Als u liever niet werkeloos toekijkt terwijl uw planten flink water krijgen, kunt u overwegen om gebruik te maken van een van de Hozelock producten met waterregeling en vergrendelingsmechanismen..

Onze Flexi-Spray en Ultra Twist zijn allebei voorzien van deze eigenschappen en kunnen op diverse posities worden geplaatst om uw planten te bereiken.

Reacties zijn gesloten.